Opis
Resweratrol to „magiczna substancja” należąca do związków zwanych przeciwutleniaczami lub antyoksydantami. Obecnie cieszy się ogromnym zainteresowaniem biochemików ze względu na wysoką aktywność biologiczną. Resveratrol został po raz pierwszy wyodrębniony z korzeni rdestu japońskiego. Występuje on również występując w czerwonym winie produkowanym z winogron. Wielu badaczy uważa, że Resveratrol jest odpowiedzialny za tzw. francuski paradoks – tzn. – wyjątkowo niską zapadalność na dolegliwości sercowo-naczyniowe, mimo ich teoretycznie niezbyt zdrowej, tłustej diety i picia dużej ilości alkoholu. Regularna konsumpcja czerwonego wina bogatego w reswerador wykazała zdecydowaną poprawę warunków zdrowia i wydłużenie długości życia
Zdrowie
sklep.sfd.pl
, paznokcie rybnik
, beta alanina trec
, mqngo
, optimum nutrition serious mass
, bialko
, malaga kalorie
, formotiva focus energy set
, dueta
yyyyy