Catering wegański — Warszawa idealnym miejscem na ten typ diety!

Czym charakteryzuje się dieta wegańska?

Celem diety wegańskiej jest wyeliminowanie jakichkolwiek produktów odzwierzęcych, czy jest to mleko, ser, mięso czy jogurty. Białko dostarczane jest w postaci roślinnych zamienników, które idealnie się sprawdzą. Catering wegański Warszawa może być naprawdę niesamowicie bogaty w pyszne posiłki, które nie tylko będą zachwycać swoim wyglądem, ale przede wszystkim będą smakować nieziemsko! W menu cateringu dietetycznego potrawy inspirowane są zarówno smakami włoskimi, francuskimi, jak i tymi bardziej orientalnymi. Gwarantujemy, że będziesz zaskoczony oryginalnością i różnorodnością wegańskich posiłków proponowanych przez LightDiet.pl.

Catering wegański Warszawa — nie jest wyłącznie dla weganek i wegan!

Dieta wegańska powstała głównie z przyczyn ideologicznych, ponieważ sprzeciwia się okrucieństwu wobec zwierząt hodowanych na masową skalę, jednak dość szybko okazało się, że działa niesamowicie dobrze na nasze zdrowie. Catering wegański Warszawa nie tylko jest humanitarny, ale także odpowiednio zbilansowany pomaga schudnąć, obniża cholesterol, zachowuje Twoją młodość na dłużej, a także pomaga przy cukrzycy, nadciśnieniu i wielu innych chorobach lub schorzeniach. W jadłospisie możesz znaleźć potrawy takie jak: ratatouille z fasolką adzuki z dodatkiem makaronu z czerwonej soczewicy, ciasto z komosy ryżowej, płatków owsianych i truskawek, a także tofu w wielu wariantach.

LightDiet.pl gwarantuje pyszną dietę wegańską dla wymagających!

Catering wegański Warszawa od cateringu dietetycznego LightDiet.pl zatrudnia wyłącznie zespół profesjonalnych dietetyczek, dietetyków, kucharek i kucharzy. Po zakupie diety pudełkowej wegańskiej otrzymasz: 5 posiłków dziennie — zbilansowanych pod kątem makro- i mikroelementów, pewność, że Twoje śniadania, obiady, kolacje i przekąski zostały przygotowane wyłącznie ze świeżych produktów pochodzenia roślinnego wysokiej jakości, dania opracowane i przygotowane przez wykwalifikowany zespół dietetyków i kucharzy oraz możliwość odkrycia zupełnie nowych smaków i zapachów, oraz inspiracji do kulinarnego poszerzania horyzontów.